Lekkere wijn recepten

Gepekelde zalm

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalmfilet met huid à 400 g
  • 1 eetl korianderzaad
  • 1 eetl venkelzaad
  • 4 eetl grof zeezout
  • 2 eetl rietsuiker
  • 1 bosje radijsjes, in plakjes
  • stuk rettich van 10 cm, in blokjes
  • 1 eetl mayonaise
  • 1 kleine courgette
  • sap van 1 citroen

Begin 24 uur van tevoren!

Bereidingswijze

  1. Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin het koriander- en venkelzaad tot het gaat geuren. Meng het zaad met het zout en de suiker in een kom. Verdeel een derde van dit mengsel over de bodem van een schaaltje met opstaande rand waar de zalm precies in past. Leg de zalm met de huid naar beneden hierin. Wrijf de bovenkant in met de rest van het mengsel. Bedek met folie en zet 24 uur in de koelkast.
  2. Meng de radijs en rettich met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  3. Schaaf de courgette rondom in lange dunne linten met een mandoline of kaasschaaf. Gebruik het zachte middendeel van de courgette niet. Leg de courgettelinten in een schaal en giet het citroensap erbij. Laat 30 minuten marineren.
  4. Haal voor het serveren de zalm uit de koelkast. Spoel hem onder koud stromend water af en dep droog. Snij met een scherp mes in dunne plakjes.
  5. Verdeel de uitgelekte courgettelinten over de borden. Leg de plakken zalm erop. Garneer met de salade van radijs en rettich of geef die apart erbij.
     

Wijn & Spijs:
Een heerlijk stukje zalm: kruidig, romig van smaak, tikje zilt, tikje zoet: ideaal als voorafje of als amuse. Hier serveren we graag de Pinot Grigio van Di Leonardo; een elegante alleskunner. Frisse, stuivende geur, harmonieus in zijn zoet en zuur verhouding en met een lange afdronk. Prima begeleider.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.