Voor dit recept maken we gebruik van de haaskarbonade van het lam; dat zijn de koteletjes met een mooi rond stukje vlees eraan. De botjes maken we schoon (of we vragen de slager dat te doen) zodat er gewoon lekker gekluifd kan worden. Van de afsnijdsels kunt u een lamsbouillon trekken.
Ingrediënten
Bereiding
Wijn-spijs: Corbieres
De wijn heeft die zondoorstoofde kruidige geur van de 'garrigue', het struikgewas met wilde kruiden dat je in zuid Frankrijk kunt vinden, aangevuld met een hint van krenten en donker fruit. De wijn is niet zwaar of overheersend, maar heeft een mooie balans in zoet-zuur-bitter die prachtig combineert bij de lamskarbonade die tamelijk naturel is gehouden. Het kruidige van de wijn vindt een tegenhanger in de combinatie spruit, knoflook en croutons. De afdronk is lekker sappig.
Volrode, fruitige wijn met nuances van rijpe bessen, bramen en lichte kruiden. De volle smaak is evenwichtig en toegankelijk; uitstekend bij vele vlees- en stoofschotels.