Lekkere wijn recepten

Mediterraan brood van ‘auberginekaviaar’

Ingedriënten

  • 400 gram aubergine, in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 geplette teen knoflook (of meer naar smaak)
  • verse tijm (naar smaak)
  • zout
  • peper
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels room
  • (tomatensaus)

Zo maakt u het:

1. Verwarm de oven voor op 210°C. Braad de blokjes aubergine op laag vuur aan in een beetje olijfolie, samen met de ui, geplette knoflook en tijm. Breng op smaak met zout en peper.

2. Blend het auberginemengsel in een keukenmachine totdat er een gladde pasta is ontstaan. Meng hier de losgeklopte eieren door en vervolgens de room.

3. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak het auberginebrood in 30 minuten gaar.

4. Haal het brood voorzichtig uit de vorm en serveer het lauw of koud, eventueel in combinatie met een verse tomatensaus.

Bronvermelding: Château Mourgues du Grès
  Recept downloaden

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Rosés
Alleen in webshop

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Rosés 2024

De elegante, fruitige rosé van Mourgues du Grès, één van de beste producenten in Costières de Nîmes, is gemaakt van syrah, grenache en mourvèdre. Enige uren schilinweking zorgen voor de iets donkerdere tint.

Perswijn
2023
Perswijn: 4 sterren

Rode bessen, aardbeien, kruidig. Zoet fruit, fijne zuren, grip, lang.
Perswijn concours
2022
Perswijn Wijnconcours:

Open, kruidig, garrigue, rood fruit, kersen, bramen, goed sap, fijne zuren, goede structuur en kracht, opwekkend bitter
Even geduld a.u.b.