Ingrediënten voor 4 personen:
Bereidingswijze
Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak hem heel fijn. Fruit in de koekenpan de ui, knoflook en pompoen aan in de boter. Voeg daarna de appel, bleekselderij en rode peper toe en warm even goed door. Blus af met de groentebouillon en breng weer aan de kook. Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Hak intussen de peterselie fijn en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pompoensoep in soepkommen en bestrooi royaal met de belegen boerenkaas.
Wijn-spijscombinatie: Monchiero Carbone, Roero, Arneis
Pompoensoep is meestal aan de zoete, romige kant. Deze soep echter is door het rode pepertje lekker pittig en de appel en selderij maken hem weer iets frisser. Dat past goed bij het frisse minerale (licht ziltige) karakter van de wijn. De boerenkaas die je er ruim overheen strooit is vol en romig. Dat vraagt om een wijn zoals deze: lekker fris en opwekkend. Het is ook een wijn waar je als aperitief van kunt genieten, maar die je tevens bij veel verschillende gerechten kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan antipasti, salade caprese, voor- en hoofdgerechten met (gegrilde) kip of zeevis.
Droge witte wijn met een jeugdig en geurig aroma van groene appel, peer en florale nuances. Heerlijk bij vele koude of warme voorgerechten met vis of bij rijke salades.