Ingrediënten voor 6 personen:
Bereiding:
Pers de sinaasappels uit en verwijder het achtergebleven vruchtvlees. Leg de 6 lege helften in de vriezer. Kook het sap met de suiker en de rasp van de mandarijn in tot een kwart. Voeg dan het takje lavendel toe en laat dit nog even meetrekken. Zeef het mengsel, voeg de likeur toe en laat het afkoelen in de ijskast.
Klop in een schaal de dooiers en de honing schuimig en in een andere kom de room stijf. Doe het afgekoelde sap bij het eiermengsel en spatel dan voorzichtig de room erdoor. Vul hiermee de sinaasappelhelften en laat deze minstens 5 uur opstijven in de vriezer.
Serveer ze met een cantuccino en de clementineplakjes en garneer met wat sinaasappelrasp en een takje lavendel.
Wijnsuggestie:
Een glas gekoelde Pass the Cookies! van Di Lenardo uit de regio Friuli-Venezia Giulia. Hij is gemaakt van laat geoogste en deels ingedroogde verduzzodruiven en door z’n frisse citrustonen is hij de ideale begeleider van deze semifreddo van sinaasappel.
Bronvermelding: Italiaans kookboek Vegetarisch en vis op z'n ItaliaansItaliaanse witte wijn met de geur van acacia, noten, vanille en honing. De smaak is vol, zoet en fris, met een beetje citrus. Heerlijk als aperitief, bij zoete desserts of blauwe kaas.
Flesinhoud: 500 ml