Ingrediënten voor 2 personen:
Verdere benodigdheden:
Bereidingswijze
Wijn & Spijs:
Deze Syrah is anders dan je van een Syrah uit de ‘Nieuwe Wereld’ zou verwachten. Vaak zijn ‘Nieuwe Wereld’ syrah- wijnen heel donker, kruidig en tanninerijk. Wijnmaker Gabriel Bloise van het familiebedrijf Chakana in Mendoza weet echter een ‘vriendelijker’ exemplaar te maken. Hij gebruikt alleen de natuurlijke gist en laat het sap met schillen ongeveer vijftien dagen inweken. De helft van de oogst rijpt acht tot tien maanden in eikenhouten fusten, de andere helft in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft daardoor geen overheersende houttonen en is rond en vol met zachte tannines. Daardoor ook smaakt deze syrah zo lekker bij de Spaghetti á la Spirelli. Hij is niet zwaar, maar fris en sappig en heeft een lichte kruidigheid. Je proeft ook iets van groene paprika. Maar dan van het rijpe soort. Dat past allemaal heel goed bij de frisse smaken van de wortel en courgette. Het ietwat rokerige karakter van de wijn past perfect bij de rokerige smaak van de uitgebakken bacon.