Lekkere wijn recepten

Spicy chicken wings

Ingrediënten:

  • 800 tot 1000 g kippenvleugels
  • 75 ml zoete chilisaus
  • 25 ml sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 800 g vastkokende aardappels, bijvoorbeeld roseval, met schil
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetl rozemarijnnaaldjes

Voor de pittige dressing:

  • 2 eetl koriander, fijn gesneden
  • 2 eetl munt, fijn gesneden
  • 2 eetl lente-ui, fijn gesneden
  • 1 eetl verse gember, heel fijn gesneden
  • 150 ml chilisaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode peper, in plakjes

Bereidingswijze

  1. Snij de kippenvleugels bij het gewricht doormidden. Doe ze in een grote kom en bestrooi ze met een beetje zout. Meng de chilisaus, sojasaus en het limoensap. Marineer hierin de vleugels minimaal 1 uur, maar het mag ook een hele nacht zijn.
  2. Verhit de heteluchtoven tot 180 °C. Snij de aardappels in gelijke parten, dus de grote in 6, de kleine in 4 parten. Leg ze op een ovenschaal en bestrooi met zout. Meng de aardappelparten met de olijfolie, knoflook en rozemarijn.
  3. Leg de kippenvleugels op een ovenrek. Schuif ze in de oven en zet er een ovenschaal onder tegen het lekken. Zet ook de schaal met aardappels in de oven. Laat kip en aardappel in 35 minuten gaar en bruin worden. Schep halverwege de aardappels een keer om.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Proef en voeg naar smaak extra limoen en/of peper toe.
  5. Controleer na de baktijd of kip en aardappel gaar zijn. Schep de aardappels op een grote serveerschaal. Doe de kip in een grote kom en meng de koude dressing erdoorheen. Leg de kippenvleugels bij de aardappels. Lekker met zelfgemaakte appelmoes.

Wijn & Spijs
Dit gerecht valt altijd zeer in de smaak bij iedereen: het is fris, zoetig, hartig en licht pittig tegelijk. Serveer er een wat zwoele smaakvolle witte wijn bij en het feestje is compleet. Deze Panul chardonnay bijvoorbeeld: de zoet-zuur balans van de wijn sluit mooi aan bij het gerecht.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Panul Central Valley Chardonnay 2020

Fruitige witte wijn uit Chili met een lichte toastgeur, een vleugje eiken en een frisse, sappige smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij vis, zeevruchten of salades.

Even geduld a.u.b.