Mix de pompoenpitten met de olijfolie. Leg uit op een bakplaat en rooster in de oven voor acht tot twaalf minuten, tot ze goudbruin zijn en open gaan barsten.
Snij de plakken watermeloen in hanteerbare stukken en verwijder de zaadjes. Laat de schil zitten. Grill de stukken meloen in een grillpan of contactgrill gedurende 2 minuten aan elke kant. Leg ze op een serveerschaal en laat ze afkoelen.
Kruimel de geitenkaas over de watermeloen en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten, de munt en besprenkel met een beetje olijfolie.
Pittige frisdroge witte wijn met een fruitig aroma van groene appel en aalbesjes. De smaak is sappig en fris. Heerlijk bij vele koude en warme visgerechten en frisse salades.
Goud
Concours Mondial
2022
Perswijn
2021
Perswijn:
3,5
sterren
Peer en perzik, meloen, kruisbessen, zacht en lichtvoetig, zuren, hint grassig