Assortiment
Klik op één van de onderstaande artikelen geschreven door œnologue Gerard Horstink en verdeeld in onderstaande categorieën:
Ter bescherming van de gezondheid van consumenten heeft het Europees Parlement en De Raad bepaald dat door middel van etikettering...
Wat is tannine? Simpelweg de verzamelnaam voor een hele reeks stoffen die een belangrijke bijdrage aan het uiterlijk en de smaak van rode wijn geven...
De kleur van een jonge rode wijn wordt voornamelijk bepaald door de kleurstoffen uit de schil van de blauwe druif. Deze groep kleurstoffen, anthocyanen genoemd, behoren tot dezelfde familie van polyfenolen waar ook tannine toe behoort...
De geur van wijn - het aroma of bouquet - is een van zijn aantrekkelijkste eigenschappen. Het bijzondere is dat wijn naar zóveel meer kan ruiken dan naar verse druiven alleen...
Allergenen zijn stoffen of producten die allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken. In wijn is dat het gebruik van het conserveermiddel sulfiet.
Voordelen eigen account
Direct registreren